Welkom bij de helpdesk van de icps-belgium community

 

Deze helpdesk heeft als doel u te ondersteunen bij het gebruik van de WHO-taxonomie in het veiligheidsmanagementsysteem van uw ziekenhuis. U vindt zowel een antwoord op vragen over de toepassing van de WHO-taxonomie zelf als over het coderen in het ICPS-Belgium XML format.

 

De helpdesk bestaat uit de volgende drie rubrieken:

 1. Ask New Question:
  In deze rubriek kan u een vraag formuleren. Deze wordt behandeld door een van de leden van de werkgroep taxonomie. Indien het antwoord niet voor de hand ligt, wordt de vraag voorgelegd op de tweemaandelijkse bijeenkomst van de werkgroep taxonomie.
 2. Questions and Answers: in deze rubriek vindt u de antwoorden terug op de gestelde vragen.
  • Questions and answers on how to encode patient safety incidents using the WHO-taxonomy.
   De antwoorden zijn geordend volgens ALLE hoofdklassen van de taxonomie en dus niet alleen volgens de klassen uit de minimale dataset (incidenttype, incidentkarakteristieken, gevolgen voor de patiŽnt en gevolgen voor de organisatie).
  • Questions and answers on understanding and using the XML file format and XML parser
  • Questions and answers on how to use this site
 3. In de rubriek 'download' vindt u de meest actuele versies van de handleidingen, common lists en andere instrumenten. Deze zijn allen gratis te gebruiken.

 

Deze helpdesk is Engelstalig

Elke gebruiker kan in de eigen taal (NL/FR/DU) vragen stellen. Alle antwoorden vanuit de werkgroep taxonomie worden echter in het Engels geformuleerd. We verkiezen deze werkwijze te volgen om misverstanden, misinterpretaties en/of semantische discussies te vermijden.

 

Hoe inloggen?

Alle contactpersonen van het contract 'coördinatie kwaliteit en patiëntveiligheid' hebben van de FOD VVVL een gebruikersnaam en paswoord gekregen via mail. Hiermee kan ingelogd worden op de website.

 

Acknowledgements

The International Classification for Patient Safety (ICPS) is a shared global language that is developed by the WHO to facilitate the learning from unsafe acts as well as to develop solutions for improving patient safety.


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Original design by ST Software.